Kokoelmat

Museopalveluiden vastuulla on kaikkiaan kahdeksan eri kokoelmaa, jotka sisältävät tuhansia taideteoksia, esineitä, valokuvia ja asiakirjoja. Kokoelmien aineistosta museopalvelut tuottaa vaihtuvia näyttelyitä. Järvenpään taidemuseon kokoelman helmiä pääsee ihailemaan myös verkossa Finna.fi palvelussa sekä osoitteessa https://taide.art/.

Kokoelmat:
Järvenpään taidemuseon kokoelma
Kaupungin taidekokoelma eli julkisen taiteen kokoelma
• Kulttuurihistoriallinen esinekokoelma
Kulttuurihistoriallinen valokuvakokoelma eli valokuva-arkisto
Aholan kokoelma
• Suviranta
• Villa Kokkonen
• Villa Cooper

Järvenpään museopalveluiden kokoelman ydin muodostuu merkittävästä määrästä Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin teoksia.

Kaupungin julkisen taiteen kokoelmaan kuuluu puolestaan noin 700 teosta, jotka ovat esillä kaupungin julkisissa tiloissa.

Aholan kokoelma koostuu Venny Soldan-Brofeldtin ja Juhani Ahon entisen kotitalon kirjoista, taideteoksista, valokuvista ja esineistä.

Silkkiuikku
Eero Järnefelt: Silkkiuikku, guassi

Aiheeseen liittyviä uutisia

Esirippu nousee – Aholan kesänäyttelyssä draamaa, valokeilassa taiteilijapariskunta Venny Soldan-Brofeldt ja Juhani Aho suomalaisen teatterin kentällä

Kesänäyttely Esirippu nousee – Aholan asukkaat ja teatteri on avautunut yleisölle Aholassa. Näyttely valottaa taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin ja kirjailija Juhani Ahon suhdetta teatteriin ja esittelee uuden puolen monipuolisista kulttuurivaikuttajista.

15.5.2024
Ahola, Juhani Aho, Näyttely, Tuusulanjärven taiteilijayhteisö, Venny Soldan-Brofeldt
Järvenhaltija-veistos nousi Järvenpään keskeiselle paikalle

Järvenpään kaupunki sai keskiviikon ja torstain välisenä yönä 24.-25.4.2024 merkittävän lisäyksen julkisen taiteen kokoelmaansa, kun Järvenhaltija-veistos pystytettiin Mannilantien ja Helsingintien risteyksessä sijaitsevaan liikenneympyrään.

26.4.2024
Taide
Järvenpään kaupungin museokohteiden kesäkausi alkaa – suloinen Suviranta ja inspiroiva Ahola avautuvat toukokuussa

Taiteilijakodit Ahola ja Suviranta avaavat jälleen ovensa yleisölle toukokuun alussa ja myös Alvar Aallon Villa Kokkonen avautuu ennakkoon varatuille ryhmävierailuille kesäkuussa. Järvenpään taidemuseo siirtyy kesäaukioloaikoihin ja taidemuseossa voit kokea Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeldtin taidetta kodikkaassa kokoelmanäyttelyssä sekä Villa Kokkosen tarinan moniaistisessa Sävelten arkkitehtuuria -näyttelyssä.

19.4.2024
Ahola, Eero Järnefelt, Juhani Aho, Museot, Näyttely, Suviranta, Taidemuseo, Tuusulanjärven taiteilijayhteisö, Venny Soldan-Brofeldt, Villa Kokkonen
Millaista oli kohdata Joonas Kokkonen – Tietokirjailija ja dokumentaristi Pekka Hako kertoo Joonas Kokkosesta ke 17.4. klo 17

Tiesitkö, että Järvenpäästä löytyy maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon (1898–1976) suunnittelema taiteilijakoti? Vaan kuka oli talon asukas, säveltäjä Joonas Kokkonen (1921–1996)?

13.4.2024
Villa Kokkonen
Jaa juttu: