Kulttuurihistoriallinen valokuvakokoelma

Järvenpään taidemuseon kulttuurihistoriallinen valokuvakokoelma sisältää yli 2000 valokuvaa, joista valtaosa esittelee Järvenpään historiaa 1900-luvulla. Kokoelman runko muodostuu Järvenpää-seuran lahjoituksesta ja se on täydentynyt kaupunginarkiston sekä kaupunkilaisten lahjoitusten myötä.

Emäntäkoulu, Valok. Karivalo. Järvenpään kaupungin kulttuurihistoriallinen valokuvakokoelma

Valokuvien ajoituksen pääpainopiste on sotien jälkeisessä ajassa, kaupungin kunnallisessa ja kaupallisessa toiminnassa, sekä arjen askareissa. Kokoelmaa ei kartuteta systemaattisesti, vaan sitä pyritään kasvattamaan harkitusti lahjoituksia vastaanottaen. Valokuvakokoelma on digitoitu lähes kokonaan vuoden 2018 aikana ja tulevaisuudessa se on tarkoitus saattaa kaikkien kaupunkilaisten saavutettavaksi avoimen datan periaatteiden mukaisesti.

Järvenpäässä toimii myös vapaaehtoisten kuvaajien Kuvaussakki!

Järvenpään taidemuseo käynnisti Kuvaussakki -toiminnan kesällä 2021 kaupungin 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kuvasakki on vapaaehtoisten kuvaajien joukko, joka kuvaa omalla ajallaan Järvenpään nykymenoa yhdessä sovittujen teemojen mukaisesti.  Ensimmäisen kauden teemana oli ”Järvenpää 70-v. muuttuva kaupunki, symbolinaan rakennustyömaa Perhelän monttu ja sen ympäristö”. Kuvaussakki-toiminta Järvenpäässä tarjoaa kaupunkilaisille foorumin keskustella kaupungin muutoksista ja osallistua museopalveluiden toimintaan lisäten yhteisöllisyyttä ja osallisuutta kulttuuriperintöön.  Samalla museon on mahdollista tallentaa kaupungin muutosta omaan kuvakokoelmaansa.

”Jäken kuvaussakilla” on oma oma Flickr-tili, jonne osallistujat lataavat kuvansa. Tutustu sinäkin muuttuvaan Järvenpään kaupunkikuvaan!

34FB9C30-755E-4801-8816-E96DCA9740F4
Kuvaussakin Flickr-tiliä pääsee tutkimaan kuka vain!

Jaa juttu: