Näyttelyt nyt

Järvenpään taidemuseon kokoelmanäyttely Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt

Järvenpään taidemuseossa on avautunut kauan kaivattu, pysyvän kokoelmanäyttelyn. Järvenpään taidemuseolla on Suomen kattavin kokoelma Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten Eero Järnefeltin (1863–1937) ja Venny Soldan-Brofeldtin (1863–1945) taideteoksia. Molempien taiteilijoiden syntymästä tulee kuluneeksi 160 vuotta vuonna 2023 ja Järvenpään taidemuseo nostaa esille taiteilijat pysyvässä kokoelmanäyttelyssä.

Kuva: Järvenpään taidemuseo / Mikhail Olykaynen

Kokoelmanäyttelyssä taiteilijoiden teokset kuljettavat Tuusulanjärvelle, taiteilijakoteihin, meren äärelle, Kolille ja matkoille Pietariin ja Pariisiin. Yleisö on osallistunut teosten valintaan äänestämällä ja mukana näyttelyssä ovat myös yleisön suosikit.

Kuva: Järvenpään taidemuseo / Mikhail Olykaynen

Kuva: Järvenpään taidemuseo / Mikhail Olykaynen

Lapsiasiakkaat on huomioitu, kokoelmanäyttelyn aiheisiin pääsee tutustumaan tarkemmin kun pyytää kassalta kierrokselle mukaan toiminnantäyteisen pärekorin. Elämyksellisyys kulkee monessa tasossa, mennyt ja nykyhetki kohtaavat. Lapsille on luotu oma elämyksellinen tila nukketeattereineen ja kokoelmanäyttelystä löytyy katsottavaa yllätyksellisistä paikoista. Löydätkö esimerkiksi Vennyn ateljeesiiven?

Kuva: Järvenpään taidemuseo / Mikhail Olykaynen

Näyttelysuunnittelusta vastaavat Järvenpään taidemuseo ja IntroDesign.

Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt
Kokoelmanäyttely Järvenpään taidemuseolla 2.5.2023 alkaen, avoinna ti-su klo 10-17.

Yleisöopastukset näyttelyyn joka sunnuntai klo 13.

Liput:
9/8/4 €, Museokortti tai Kaikukortti. Alle 18-vuotiaat maksutta.

2.5.2023-27.8.2023 Taiteilijayhteisön keskellä – Kallio-Kuninkala ennen ja nyt

Millainen on Kallio-Kuninkalan yhteys Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön? Millaisen jäljen se on jättänyt suomalaiseen kulttuurielämään, entä mitä siellä tapahtuu tänä päivänä? Näyttely risteilee menneessä, nykyhetkessä ja tulevassa, musiikin, teatterin ja kuvataiteen maailmoissa. Se kuljettaa 1800-luvun lopulta K.A. (1862-1949) ja Kerttu Paloheimon (1863-1923) perheen ja suvun vaiheista tämän päivän toimintaan Taideylipiston Järvenpään toimipisteenä. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Järvenpään taidemuseon ja Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön kanssa, joka viettää 50-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2023.

Jaa juttu: