Näyttelyt nyt

Tulossa!

Elämää ja taidetta Riihitien ateljeerivitalossa 16.10.2022-26.2.2023


Ateljee. Asunto. Pohjoisesta tasaisena siivilöityvä valo. Työrauha. Taiteilijatoverit. Järvenpään Riihitielle valmistui vuonna 1967 Kirmo Mikkolan (1934–1986) suunnittelema ateljeerivitalo. 
  
Taloon muuttivat taidemaalari Tor Arne, taiteilijapariskunnat Outi Ikkala ja Seppo Kärkkäinen sekä Anna-Maria ja Paul Osipow, kuvataiteilija Antti Vuori sekä arkkitehti Erkki Colliander perheineen. 1970-luvun loppupuolella taloon asettautui seuraava sukupolvi, Taideteollisessa korkeakoulussa opiskelleiden graafikoiden ja kuvittajien joukko Soile Apajalahti, Hannu Hyrske sekä Kristiina Louhi perheineen.   
Näyttelyssä on esillä talossa asuneiden taiteilijoiden teoksia: maalauksia, veistoksia, keramiikkaa, grafiikkaa ja kuvitustaidetta sekä taiteilijoiden työvälineitä. Harvoin nähdyt valokuvat avaavat ovia taiteilijoiden työhuoneisiin ja modernin taiteilijatalon arkkitehtuuriin. Riihitien ateljeerivitalo on rakennettu taiteen tekemistä varten. Tärkeä asia on ollut työrauha, mutta toisaalta yhteisö tarjosi apua, kun sitä tarvittiin. Millaiset edellytykset talo ja ympäristö ovat tarjonneet luovuudelle? Taide ei synny tyhjiössä, vaan tilassa. Näyttely pohjaa asukkaiden haastatteluihin keväällä 2022. 
Jaa juttu: