Näyttelyt nyt

Järvenpään taidemuseon kokoelmanäyttely Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt

Järvenpään taidemuseossa on avautunut kauan kaivattu, pysyvän kokoelmanäyttelyn. Järvenpään taidemuseolla on Suomen kattavin kokoelma Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten Eero Järnefeltin (1863–1937) ja Venny Soldan-Brofeldtin (1863–1945) taideteoksia. Molempien taiteilijoiden syntymästä tulee kuluneeksi 160 vuotta vuonna 2023 ja Järvenpään taidemuseo nostaa esille taiteilijat pysyvässä kokoelmanäyttelyssä.

Kuva: Järvenpään taidemuseo / Mikhail Olykaynen

Kokoelmanäyttelyssä taiteilijoiden teokset kuljettavat Tuusulanjärvelle, taiteilijakoteihin, meren äärelle, Kolille ja matkoille Pietariin ja Pariisiin. Yleisö on osallistunut teosten valintaan äänestämällä ja mukana näyttelyssä ovat myös yleisön suosikit.

Kuva: Järvenpään taidemuseo / Mikhail Olykaynen

Kuva: Järvenpään taidemuseo / Mikhail Olykaynen

Lapsiasiakkaat on huomioitu, kokoelmanäyttelyn aiheisiin pääsee tutustumaan tarkemmin kun pyytää kassalta kierrokselle mukaan toiminnantäyteisen pärekorin. Elämyksellisyys kulkee monessa tasossa, mennyt ja nykyhetki kohtaavat. Lapsille on luotu oma elämyksellinen tila nukketeattereineen ja kokoelmanäyttelystä löytyy katsottavaa yllätyksellisistä paikoista. Löydätkö esimerkiksi Vennyn ateljeesiiven?

Kuva: Järvenpään taidemuseo / Mikhail Olykaynen

Näyttelysuunnittelusta vastaavat Järvenpään taidemuseo ja IntroDesign.

Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt
Kokoelmanäyttely Järvenpään taidemuseolla 2.5.2023 alkaen.

Avoinna touko-syyskuussa ti-su klo 10-17 ja loka-huhtikuussa ke-su klo 10-17.

Yleisöopastukset näyttelyyn joka sunnuntai klo 13.

Liput:
9/8/4 €, Museokortti tai Kaikukortti. Alle 18-vuotiaat maksutta.

15.10.2023- 29.2.2024 Lukemisen lumoa

Alvar Cawenin maalaus Taitelijan vaimo. Teoksessa siniraidalliseen mekkoon pukeutunut nainen lukee kirjaa kumartuneena.
Alvar Cawen, Taiteilijan vaimo. Kuva: Kuopion taidemuseo/Marianne Huttunen

Lukemisen lumo, uppoutuminen, keskittyneisyys ja rauha. Järvenpään taidemuseossa avautuu 15.10.2023 näyttely, jossa nähdään rakastettuja maalauksia lukevista ihmisistä. He viettävät aikaa kirjojensa äärellä kodin piirissä ja puutarhoissa, viivähtäen kirjallisuuden yksityisissä ja jaetuissa maailmoissa. Näyttelyn teemat punovat yhteen lukemisen henkilökohtaisuutta ja yhteiskunnallisia merkityksiä.

Näyttelyssä nähdään teoksia Wäinö Aaltoselta, Alvar Cawénilta, Hilda Flodinilta, Pekka Haloselta, Kari Juvalta, Eero Järnefeltiltä, Väinö Kamppurilta, Helmi Kuuselta, Juho Rissaselta, Helene Schjerfbeckiltä,  Venny Soldan-Brofeldtilta, Ellen Thesleffiltä, Ville Vallgrenilta ja Maria Wiikiltä.

Kirjailija Alexandra Salmela on luonut näyttelyä varten uuden sanataideteoksen, joka nähdään osana näyttelyä. Alexandra Salmelan (s. 1980) romaani 27 eli kuolema tekee taiteilijan nousi heti ilmestymisvuonnaan 2010 Finlandia-palkintoehdokkaaksi. Syksyllä 2023 häneltä ilmestyy romaani Puu.

Tulossa!

Sävelten arkkitehtuuria, Villa Kokkonen kotina 7.4.–31.8. 2024

Koulu + taide – Kauneusaistin kasvatusta 6.10.-2024-23.2.2025

Aiheeseen liittyviä uutisia

Viimeinen mahdollisuus kokea Lukemisen lumoa Järvenpään taidemuseolla! Näyttely päättyy 29.2.

Jos Lukemisen lumoa -näyttely on kokematta, käsillä ovat nyt viimeiset hetket nähdä se. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden uppoutua taideteoksiin, joiden aiheena on lukeminen ja kirjallisuus.

21.2.2024
Näyttely, Taide, Taidemuseo
Järvenpään taidemuseon vuoden 2024 vaihtuvat näyttelyt on julkaistu!

Järvenpään taidemuseon vuoden 2024 näyttelyissä avataan ovi Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Kokkoseen ja sukelletaan koulujen taiteeseen.

18.12.2023
Ahola, Kulttuuri, Kulttuurihistoria, Museot, Näyttely, Taidemuseo, Tuusulanjärven taiteilijayhteisö, Venny Soldan-Brofeldt
Jaa juttu: