Näyttelyt

Järvenpään taidemuseossa on ympäri vuoden esillä monipuolisia vaihtuvia näyttelyitä, joissa pääsee näkemään kokoelmataiteilijoiden teosten lisäksi myös muiden taiteilijoiden töitä.

3.5.2023 alkaen Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt kokoelmanäyttely

Tämä teos oli yksi yleisön suosikkeja kun Järvenpään taidemuseo kysyi keväällä 2022, mitkä teokset pitäisi olla mukana näyttelyssä. Maalauksessa Venny Soldan-Brofeldt on maalannut lapsensa, Antin. Venny Soldan-Brofeldt, Antti n. 1917, öljy, Järvenpään taidemuseo, Kuva: Matias Uusikylä

Järvenpään taidemuseolla on kattava kokoelma Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten Eero Järnefeltin (1863–1937) ja Venny Soldan-Brofeldtin  (1863–1945) taideteoksia. Taidemuseo juhlistaa taiteilijoiden 160-vuotisjuhlavuotta pysyvällä kokoelmanäyttelyllä, jossa on esillä mm. maisemia läheltä ja kaukaa, maalauksia perhepiiristä ja tunnelmia taiteilijakodeista.

2.5.2023-27.8.2023 Taiteilijayhteisön keskellä – Kallio-Kuninkala ennen ja nyt

Millainen on Kallio-Kuninkalan yhteys Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön? Millaisen jäljen se on jättänyt suomalaiseen kulttuurielämään, entä mitä siellä tapahtuu tänä päivänä? Näyttely risteilee menneessä, nykyhetkessä ja tulevassa, musiikin, teatterin ja kuvataiteen maailmoissa. Näyttely kuljettaa 1800-luvun lopulta K.A. ja Kerttu Paloheimon perheen ja suvun vaiheista tämän päivän toimintaan Taideylipiston Järvenpään toimipisteenä. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Järvenpään taidemuseon ja Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön kanssa, joka viettää 50-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2023.

Tulossa!

8.10.2023- 28.2.2024 Lukemisen lumoa

Eero Järnefelt, Lukeva tyttö, 1910, pastelli, Järvenpään taidemuseo. Kuva: Matias Uusikylä.

Rakastettujen Suomen taiteen 1800-1900-luvun vaihteen sekä modernin ajan maalausten lukevat ihmiset huokuvat usein rauhaa, joutilaisuutta ja lukemisen iloa. Tervetuloa lukulampun valoon tunnelmoimaan lukemista kuvaavien maalausten äärelle.

Menneet näyttelyt

Tutustu näyttelyarkistoon.

Ahola

Kesäisin avoinna olevan Aholassa on perusnäyttelyn lisäksi esillä joka kesä vaihtuva pienoisnäyttely.

Jaa juttu: