Näyttelyt

Järvenpään taidemuseossa on esillä pysyvä kokoelmanäyttely Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt sekä monipuolisia vaihtuvia näyttelyitä, joissa pääsee näkemään kokoelmataiteilijoiden teosten lisäksi myös muiden taiteilijoiden töitä.

Esillä nyt!

Tulossa!

Koulu + taide – Kauneusaistin kasvatusta 6.10.2025-23.2.2025

Koulu + taide -näyttely esittelee katsauksen koulujen taiteeseen. Näyttely kurottaa ajassa taaksepäin ja tuo esiin koulujen taiteen kiehtovia esimerkkejä 1900-luvun alusta nykypäivään. Venny Soldan-Brofeldtin (1863-1945) rooli suomalaisen kuvataidekasvatuksen uranuurtajana nousee ansaitusti esille.

Lue lisää!

Menneet näyttelyt

Tutustu näyttelyarkistoon.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Harvinaislaatuinen 1960-luvun taiteilijakoti Alvar Aallon tuotannossa. Villa Kokkonen on avautunut ryhmille!

Villa Kokkosen remontti on valmistunut ja kohteeseen on mahdollista päästä kesäkaudella 2024 ryhmävierailulle.

4.6.2024
Museot, Opastus, Villa Kokkonen
Esirippu nousee – Aholan kesänäyttelyssä draamaa, valokeilassa taiteilijapariskunta Venny Soldan-Brofeldt ja Juhani Aho suomalaisen teatterin kentällä

Kesänäyttely Esirippu nousee – Aholan asukkaat ja teatteri on avautunut yleisölle Aholassa. Näyttely valottaa taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin ja kirjailija Juhani Ahon suhdetta teatteriin ja esittelee uuden puolen monipuolisista kulttuurivaikuttajista.

15.5.2024
Ahola, Juhani Aho, Näyttely, Tuusulanjärven taiteilijayhteisö, Venny Soldan-Brofeldt
Järvenhaltija-veistos nousi Järvenpään keskeiselle paikalle

Järvenpään kaupunki sai keskiviikon ja torstain välisenä yönä 24.-25.4.2024 merkittävän lisäyksen julkisen taiteen kokoelmaansa, kun Järvenhaltija-veistos pystytettiin Mannilantien ja Helsingintien risteyksessä sijaitsevaan liikenneympyrään.

26.4.2024
Taide
Järvenpään kaupungin museokohteiden kesäkausi alkaa – suloinen Suviranta ja inspiroiva Ahola avautuvat toukokuussa

Taiteilijakodit Ahola ja Suviranta avaavat jälleen ovensa yleisölle toukokuun alussa ja myös Alvar Aallon Villa Kokkonen avautuu ennakkoon varatuille ryhmävierailuille kesäkuussa. Järvenpään taidemuseo siirtyy kesäaukioloaikoihin ja taidemuseossa voit kokea Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeldtin taidetta kodikkaassa kokoelmanäyttelyssä sekä Villa Kokkosen tarinan moniaistisessa Sävelten arkkitehtuuria -näyttelyssä.

19.4.2024
Ahola, Eero Järnefelt, Juhani Aho, Museot, Näyttely, Suviranta, Taidemuseo, Tuusulanjärven taiteilijayhteisö, Venny Soldan-Brofeldt, Villa Kokkonen
Jaa juttu: