Työpajat

Mitä työpajoissa tehdään?
Työpajoissa lähestytään esillä olevaa taidetta tekemisen, jutustelun ja katsomisen kautta. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta taiteesta tai taiteen tekemisestä. Kuhunkin työpajaan mahtuu kerrallaan noin 10-20 osallistujaa.

Työpajat soveltuvat päiväkodeille, kouluille, ystäväryhmille tai vaikkapa syntymäpäiväjuhlijoille.

Näin varaat oman työpajan
Tilauksesta järjestettävät pajat on varattava viimeistään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa ja peruttava viimeistään kolme arkipäivää ennen pajaa. Varauksen voit tehdä ja perua numerosta 040 315 2213 tai ahola@jarvenpaa.fi.

Hinnat vaihtelevat pajoittain. Tietoa hinnoista saat kunkin pajan kohdalta.

Aholasta voi tilata seuraavia työpajoja:

Paperileikkaustyöpaja
Pajassa tutustutaan taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin kuvituksiin sekä paperileikkauskuvioihin. Lyhyen opastuksen jälkeen Aholan näyttelyyn, taidepajassa sommitellaan oma kuvio Venny Soldan-Brofeldtin mallien pohjalta kollaasiperiaatteella. Kuvioiden kautta tarkastellaan syvyysperspektiivin syntyä ja miten kuvioiden värit vaikuttavat tilatunteen syntymiseen.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko 10 osallistujaa
Hinta 60€ / ryhmä

Vennyn taidekoulussa
Muotokuvapajassa tutustutaan ensin Venny Soldan-Brofeldtin muotokuviin sekä kansankuvauksiin. Pohditan, miten maalattu muotokuva eroaa piirretystä? Mitkä seikat muotokuvassa kertovat mallin luonteesta, ajatuksista? Lopuksi osallistujat piirtävät toisistaan muotokuvan. Ei vaadi aikaisempaa kokemusta. Pajassa on käytössä maalaustelineet sekä piirustusvälineenä hiili.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko 20 osallistujaa
Hinta 60€ / ryhmä

Ulkoilmamaalausta
”Jokin helakan sinisyyden tunnelma” Maalauksia mielenmaisemista, kulttuurimaisemista, taidemielialasta. Maalauspaja toteutetaan ulkona sekatekniikoin.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko 10 osallistujaa
Hinta 60€ / ryhmä

Runopaja
Sanataidepajassa tutustumme Juhani Ahon tekstien maailmaan tunnelmien ja hetken kuvausten kautta. Pajassa korostuu mielikuvitus, hassutteleva tutkimus, sanoilla leikittely sekä kielitajun vahvistus. Pajassa luomme uusia runoja ja tarinoita etsimme kauneutta ja inspiraatiota Ahon teksteistä.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko 20 osallistujaa
Hinta 60€ / ryhmä

Kulttuurikoti!
Opastuksella juhlistetaan luovuutta ja taiteidenvälisyyttä! Opastetun kierroksen jälkeen jokainen osallistuja valitsee yhden teoksen, esineen tai kuvan, joka toimii innoittajana uudelle taiteenmuodolle. Osallistujat voivat toteuttaa luovuuttaan, piirtäen, kirjoittaen uuden runon, sanoittaen laulun tai luoden pienen teatteriesityksen, rytmin tai tanssin. Soveltuu yli 7– vuotiaille, sopii mainiosti myös nuorisoryhmille.
Kesto 2h
Ryhmäkoko max. 15 osallistujaa
Hinta 60€ / ryhmä

Jaa juttu: