Näyttelyt nyt

Vuodenaikojen perintö

Vertaistaiteilijoiden taidenäyttely Aholassa
2.5.30.9.2023

Kesällä 2023 Aholassa estradin saavat vertaistaiteilijat!

Järvenpään taidemuseo toteutti Aholassa, taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin ja kirjailija Juhani Ahon taiteilijakodissa, vertaistaiteilijoiden taideprojektin syksyn -22 ja kevään -23 aikana yhteistyössä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen Vammaisten palveluiden, Tuetun työ- ja päivätoiminnan sekä Aikuissosiaalityön Sosiaalisen kuntoutuksen kanssa.

Taideryhmä koostui kahdeksasta taiteesta ja taiteen tekemisestä kiinnostuneesta henkilöstä Järvenpäästä ja Nurmijärveltä. Taideprojektin aikana ryhmä kokoontui kahdesti kuukaudessa tehden taidetta yhdessä, inspiroituen Tuusulanjärven maisemista, vuodenajoista sekä Tuusulanjärven taiteilijayhteisön perinnöstä. Taideprojektin aikana tutustuttiin Järvenpään taidemuseon kokoelmataiteilijoiden, Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin taiteeseen, Järvenpään julkiseen taiteeseen sekä veistoksiin. Tutuksi tulivat myös järvenpääläiset nykytaiteilijat Elämää ja taidetta Riihitien ateljeerivitalossa- näyttelyn kautta. Taideprojektin aikana taidetta tehtiin eri tekniikoin, tutuksi tulivat esimerkiksi akvarellimaalaus ja linografiikan menetelmät. Aholassa ryhmä tutustui taiteilija Kaisu Sirviön työhuoneeseen ja pääsi tekemään taidetta ja kokeilemaan taiteilijan työvälineitä Kaisun ohjauksessa.

”Läpikäymisen arvoinen taideprojekti”

Taideprojektin tarkoitus on tuoda näkyväksi vertaistaiteilijoiden mahdollisuuksia ja taidetta. Projekti huipentuu taidenäyttelyyn Aholan yläkerrassa kesällä 2023. Taideprojektiin osallistuneet vertaistaiteilijat kuvailivat kokemuksiaan taideprojektista positiivisin sanakääntein. Taideprojektin koettiin olleen mielenkiintoinen ja merkittävä, sen aikana sai oppia paljon uutta ja tutustua uusiin ihmisiin. Kokonaisuudessaan taideprojekti oli monelle osallistuneelle läpikäymisen arvoinen. Näyttelyn nimi sekä graafinen ilme on vertaistaiteilijoiden yhdessä suunnittelema kokonaisuus.

Vuonna 2023 vietetään Aholassa asuneen taiteilijan Venny Soldan-Brofeldtin juhlavuotta. Venny oli yhdistysaktiivi ja taidekasvatuksen edelläkävijä, hän piti aina heikomman puolta. Venny ajatteli, että taide kuuluu kaikille. Mikäpä muu kuin vertaistaiteilijoiden taidenäyttely sopisi Aholan kesänäyttelyn aiheeksi Vennyn juhlavuonna!

Näyttelyn avajaisia vietetään 3.5.2023 klo 10.30 ja se on kaikille avoin tapahtuma.  Näyttely on esillä Aholan yläkerrassa syyskuun loppuun saakka. Aholan yläkerta ei ole esteetön, mutta näyttelyyn pääsee tutustumaan virtuaalisesti Aholan esteettömästä alakerrasta käsin.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Viimeinen mahdollisuus kokea Lukemisen lumoa Järvenpään taidemuseolla! Näyttely päättyy 29.2.

Jos Lukemisen lumoa -näyttely on kokematta, käsillä ovat nyt viimeiset hetket nähdä se. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden uppoutua taideteoksiin, joiden aiheena on lukeminen ja kirjallisuus.

21.2.2024
Näyttely, Taide, Taidemuseo
Järvenpään taidemuseon vuoden 2024 vaihtuvat näyttelyt on julkaistu!

Järvenpään taidemuseon vuoden 2024 näyttelyissä avataan ovi Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Kokkoseen ja sukelletaan koulujen taiteeseen.

18.12.2023
Ahola, Kulttuuri, Kulttuurihistoria, Museot, Näyttely, Taidemuseo, Tuusulanjärven taiteilijayhteisö, Venny Soldan-Brofeldt
Jaa juttu: