Villa Kokkonen remontoidaan museokäyttöön

Alvar Aallon suunnittelema Villa Kokkonen remontoidaan museoksi. Tavoitteena on, että säveltäjä Joonas Kokkosen taiteilijakoti avataan yleisölle museona vuoden 2024 aikana. Villa Kokkonen kiinnostaa Alvar Aalto -kohteena niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin matkailijoita.

Villa Kokkonen. Kuva: Järvenpään taidemuseo/Mikhail Olykaynen

Villa Kokkonen korjataan museoksi syksyllä käynnistyvässä remontissa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Järvenpään kaupungille 105 000 euroa korjauskustannuksiin. Ensimmäisessä vaiheessa päärakennuksessa tehdään rakennusteknisiä osakorjauksia ja muun muassa autotalliin tehdään muutostöitä. Lipunmyynti ja museokauppa sijoitetaan nykyiseen autotalliin. Näiden muutos- ja korjaustöiden kustannusarvio on noin 300 000 euroa. Remontin toisessa vaiheessa ennallistetaan pihaa.

Osakorjaukset ovat maltillisia ja rakennussuojelullisesti kestäviä. Ne kohdistuvat pääasiassa tiloihin, jotka eivät ole museokäytössä. Korjattavat tilat toimivat työtiloina ja oleskelukäytössä.

Tavoitteena on, että Villa Kokkonen voidaan avata yleisölle merkittävänä kulttuuriperintökohteena ja ainutlaatuisena taiteilijakotimuseona vuoden 2024 aikana. Villa Kokkosessa on mahdollista järjestää museotoimintaa, opastuksia ja vierailuja sekä tapahtumia kuten konsertteja ja työpajoja.

Villa Kokkonen on Keski-Uudellamaalla ainoa Alvar Aallon suunnittelema kohde. Se houkuttelee matkailijoita sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti ja luo siten uutta elinvoimaa koko alueelle.

Vuonna 2023 Villa Kokkonen on peruskorjauksen takia kiinni yleisöltä.

Lisätietoja: kulttuurijohtaja Pirre Raijas, pirre.raijas@jarvenpaa.fi, puh. 040 315 2244.

Jaa juttu: