Opastukset

Suvirannassa voi vierailla ainoastaan etukäteen varatulla opastetulla kierroksella.

Talossa tai puutarhassa ei voi vierailla omatoimisesti.

Suviranta on suljettu loka-huhtikuun ajan. Kesäkaudella Suvirannassa järjestetään yleisöopastuksia touko-elokuussa tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 11 ja 12.30. Syyskuussa vain sunnuntaisin. Kohteeseen voi varata erikseen opastuksen myös vähintään 10 henkilön ryhmälle.

Yleisöopastukset:

Paikka yleisöopastukselle varataan etukäteen viimeistään vuorokautta ennen:

https://vello.fi/jarvenpaanmuseopalvelut/suviranta

Opastuksella tutustutaan puutarhaan, arkkitehtuuriin sekä talon asukkaisiin ja taiteeseen. Kierroksen lopuksi osallistujat pääsevät kurkistamaan myös talon sisälle, jossa seinät ovat lattiasta kattoon täynnä taidetta ja jälkiä Eero Järnefeltin perheen ja jälkeläisten elämästä eri vuosikymmeninä. Opastuksista vastaa Järvenpään kaupungin museohenkilökunta. Opastus kestää noin 45 minuuttia, minkä jälkeen voi ostaa museokaupasta uniikkeja matkamuistoja tai viivähtää hetkisen Suvirannan puutarhassa.

HUOM! Kansainvälisenä museopäivänä 18.5. Suviranta on suljettu!

Yleisöopastukset Suvirannassa:

Touko-elokuussa
ti, to, su klo 11 ja 12.30

Syyskuussa
su klo 11

Hinta
15 € / aikuiset
10 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, siviili- ja varushenkilöt
Alle 18- vuotiaat maksutta. Museokortti ja Kaikukortti käy.

Ryhmämatkailijat:
Suvirantaan otetaan vastaan ryhmävarauksia kesäkaudella toukokuusta elokuun loppuun ti, to ja su klo 14-15 välisenä aikana. Ryhmän minimikoko 10 hlö. Syyskuussa vain su klo 14. Varaukset tehdään sähköpostitse tai puhelimitse!

Ota yhteys:
suviranta@jarvenpaa.fi tai 040 315 3881

Hinta
15 € / aikuiset
10 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, siviili- ja varushenkilöt.
0 € / alle 18 v. sekä Kaikukortilla tai Museokortilla

Lipun hinta sisältää opastuksen.

Opastuksen kesto:
Kierroksen kesto on 45 minuuttia. Kierroksen jälkeen voi museokaupasta ostaa Suviranta-aiheisia matkamuistoja.

Peruutukset:
Peruutukset viikko ennen vierailua. Mikäli ryhmä ei ole peruuttanut vierailua määräaikaan mennessä, veloitetaan koko summa.

Valokuvaaminen:
Sisällä Suvirannan huvilassa valokuvaaminen on kielletty. Puutarhassa voi ottaa kuvia.

Yhteystiedot
suviranta@jarvenpaa.fi tai 040 315 2181

Koe kaikki Järvenpään museokohteet!

Jos haluat kokea kaikki Järvenpään kaupungin museokohteet Aholan, Suvirannan, taidemuseon ja Villa Kokkosen ja tehdä varauksen yhdellä kertaa, ole yhteydessä taidemuseo@jarvenpaa.fi. Taidemuseolta käsin voimme varata teille opastukset kaikkiin kohteisiin!

Tai kiinnostaako työhyvinvointi kulttuurin äärellä, tutustu tyhypaketteihin ryhmille.

Esteettömyys
Pyydämme huomioimaan, että kohde ei sovellu hyvin liikuntarajoitteisille, sillä sisätiloissa on hankala liikkua pyörätuolilla tai rollaattorilla kynnysten, kuistin portaiden ja oviaukkojen koon takia. Suvirannan istuimia ei voi käyttää kierroksen aikana, käytössä on muutamia taittotuoleja.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Järvenpään kaupungin museokohteiden kesäkausi alkaa – suloinen Suviranta ja inspiroiva Ahola avautuvat toukokuussa

Taiteilijakodit Ahola ja Suviranta avaavat jälleen ovensa yleisölle toukokuun alussa ja myös Alvar Aallon Villa Kokkonen avautuu ennakkoon varatuille ryhmävierailuille kesäkuussa. Järvenpään taidemuseo siirtyy kesäaukioloaikoihin ja taidemuseossa voit kokea Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeldtin taidetta kodikkaassa kokoelmanäyttelyssä sekä Villa Kokkosen tarinan moniaistisessa Sävelten arkkitehtuuria -näyttelyssä.

19.4.2024
Ahola, Eero Järnefelt, Juhani Aho, Museot, Näyttely, Suviranta, Taidemuseo, Tuusulanjärven taiteilijayhteisö, Venny Soldan-Brofeldt, Villa Kokkonen
Millaista oli kohdata Joonas Kokkonen – Tietokirjailija ja dokumentaristi Pekka Hako kertoo Joonas Kokkosesta ke 17.4. klo 17

Tiesitkö, että Järvenpäästä löytyy maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon (1898–1976) suunnittelema taiteilijakoti? Vaan kuka oli talon asukas, säveltäjä Joonas Kokkonen (1921–1996)?

13.4.2024
Villa Kokkonen
Flyygelin ympärille syntynyt koti – Sävelten arkkitehtuuria Villa Kokkonen kotina -näyttely Järvenpään taidemuseossa 7.4. alkaen

Taiteilijakoti Villa Kokkosen tarina kerrotaan Järvenpään taidemuseon musiikkia ja arkkitehtuuria yhdistävässä näyttelyssä.

5.4.2024
Historia, Näyttely, Villa Kokkonen
Keväällä ja kesällä 2024 odotettavissa Järnefelt huumaa! Eero Järnefeltin ikoninen taide esillä Järvenpään taidemuseossa ja Ateneumissa

Ateneumin taidemuseossa on avautunut yli 200 teoksen näyttely Eero Järnefeltin taiteesta. Ateneumiin on lähtenyt Järvenpäästä lainaan yhteensä 26 taideteosta. Näihin teoksiin lukeutuu mm. Järnefeltin hurmaava Saimi kedolla (1892), joka kuvaa taiteilijan puolisoa, näyttelijä Saimi Swania.

4.4.2024
Eero Järnefelt, Näyttely, Suviranta, Taidemuseo, Tuusulanjärven taiteilijayhteisö
Jaa juttu: