Kouluille ja päiväkodeille

Taidemuseo on mainio paikka kaikenlaiselle ihmettelylle. Järvenpään taidemuseo tarjoaa kouluille ja päiväkodeille räätälöityjä opastettuja kierroksia sekä työpajatoimintaa.

Museo on oiva paikka myös omatoimiseen työskentelyyn, kunhan työvälineet vain soveltuvat taidemuseoon. Lisätietoa taidemuseoon soveltuvista työvälineistä ja työpajoista saa museoassistentilta numerosta 040 315 2589.

Jokaisen ryhmän mukana on oltava opettaja, joka vastaa ryhmänsä käyttäytymisestä ja liikkumisesta museossa. Opettajat ovat tervetulleita esittämään kysymyksiä ja valmistelemaan vierailua etukäteen. Sisään pääsee ilmaiseksi esittämällä OAJ-kortin lipunmyynnissä.

Järvenpääläisille kouluille

Sisäänpääsy ja opastetut kierrokset ovat maksuttomia Järvenpään alueella toimiville päiväkodeille sekä peruskouluille. Opastetun kierroksen voi tilata museon aukioloaikoina numerosta 040 315 3881. Myös itsenäisesti vierailevia ryhmiä pyydetään ilmoittamaan tulostaan etukäteen. 2. asteen opiskelijoille opastusmaksu on 50€ / ryhmä, lisäksi mahdolliset pääsymaksut (4 € / opiskelijalippu) Työpajat ovat maksullisia kaikille ja hinnat ovat pajakohtaisia alkaen 50 €.

Koulujen kulttuuripolku – eli KUPO

Kulttuuripolku tutustuttaa oppilaat peruskoulun aikana Järvenpään rikkaaseen kulttuuritarjontaan! Museopalvelut tarjoaa taidemuseovierailun tehtävineen kaikille Järvenpään 8.-luokkalaisille. 3.-luokkalaiset puolestaan pääsevät omalla koulullaan järjestettävälle museoamanuenssin oppitunnille “Ennen aikaan Järvenpäässä”. 9.- ja 2.-luokkalaiset tutustuvat taiteilijakoti Aholaan ja sen asukkaisiin Venny Soldan-Brofeldtiin ja Juhani Ahoon. Lisätietoja: Koulujen kulttuuripolku

Oppimateriaaleja verkossa

Järvenpään taidemuseon oppimateriaaleja löytyy Finna Luokkahuoneesta – eli oppimisen aarreaitasta! Tervetuloa tutustumaan taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin laajaan ja monialaiseen tuotantoon: maalaustaiteeseen, piirustuksiin ja kuvituksiin.

Kokonaisuus muodostuu kahdesta aineistopaketista:

Venny kuvittajana: varhaiskasvatus, alakoulu
Venny arjen ja satujen keskellä: yläkoulu, lukio

Lainattavat aineistot

Markalla merkkareita!

Millaista oli olla lapsi 70-luvulla? Miten silloin leikittiin? Keski-Uudenmaan museot ovat tuottaneet verkkoon opetuspaketin ja siihen liittyvän lainattavan laukun. Laukku sisältää retkeilyaiheisen leikittävän kokonaisuuden, jonka avulla voi eläytyä 70-luvun telttaretkeen.”Markalla merkkareita” -hankkeen pedagogisten sisältöjen tavoitteena on innostaa nykylapset tutustumaan historiaan itse tehden ja leikin kautta.

Lainaukset ja tiedustelut: taidemuseo@jarvenpaa.fi, 040 315 3881

Laina-aika: 1-7 päivää.

www.markallamerkkareita.fi

Vennyn ja Eeron ihania kuvia!

Vennyn ja Eeron ihania kuvia -taidekorttipakka sisältää 40 taidekuvakorttia (A5) Järvenpään taidemuseon kokoelmista. Taidekortit on koottu yhteistyössä lasten, Suomen Mielenterveysseuran ja Järvenpään taidemuseon kanssa tuomaan lapsille mielen hyvinvointia ja edistämään mielenterveystaitoja.

Taidekorttien käytössä on lukemattomia mahdollisuuksia. Niiden äärelle voidaan pysähtyä yhdessä aikuisen johdattelemana, lapset voivat leikkiä niillä keskenään tai lapsi voi itsekseen tutkia taidekortteja. Taide ja taidekortit voivat olla toiminnan, oppimisen tai keskustelun ja tarinoiden lähtökohta ja väline. Korttilaatikosta löytyy myös ideavihko, johon on koottuna ideoita korttipakan käytöstä.

Lainaa museolta käyttöösi tai tilaa itsellesi!
www.mielenterveysseura.fi/fi/julisteet-ja-kortit/vennyn-ja-eeron-ihania-kuvia-taidekorttipakka

Muiden paikkakuntien kouluille

Alle 18-vuotiaille on vapaa pääsy! Opastusmaksu on 50 €. Työpajat ovat maksullisia kaikille ja hinnat ovat pajakohtaisia.

Jaa juttu: