Työpajat

Mitä työpajoissa tehdään?
Työpajoissa lähestytään esillä olevaa taidetta tekemisen, jutustelun ja katsomisen kautta. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta taiteesta tai taiteen tekemisestä. Kuhunkin työpajaan mahtuu kerrallaan noin 10-14 osallistujaa. Järvenpään taidemuseo järjestää sekä tilattavia työpajoja että oheisohjelmana järjestettäviä työpajoja.

Työpajat soveltuvat aikuisryhmille, päiväkodeille, kouluille tai vaikkapa syntymäpäiväjuhlijoille. Osallistuminen ei katso osallistujan ikää.

Tyhy-retki museoon
Miltä kuulostaisi työyhteisön virkistäytymispäivä taiteen ja kulttuurin parissa? Räätälöimme teille mielellämme haluamanne opastus- ja työpajakokonaisuuden. Alta löydät työpajatarjontamme. Työpajoja toteutetaan taidemuseon ja Aholan tiloissa.

Kysy lisää henkilökunnaltamme!


Näin varaat oman työpajan
Tilauksesta järjestettävät pajat on varattava viimeistään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa ja peruttava viimeistään kolme arkipäivää ennen pajaa. Varauksen voit tehdä ja perua numerosta 040 315 3881 tai taidemuseo@jarvenpaa.fi.

Hinnat vaihtelevat pajoittain. Työpajamaksun lisäksi osallistujilta veloitetaan pääsylipun hinta. Kaikille alle 18-vuotiaille on vapaa pääsy! Tietoa hinnoista saat kunkin pajan kohdalta. Näyttelykohtaisesti järjestetään myös eri teemaisia pajoja, joissa tutustutaan samalla esillä olevaan näyttelyyn. Kysy meiltä lisää 040 315 3881 tai taidemuseo@jarvenpaa.fi.

Järvenpään taidemuseolta voi tilata seuraavia työpajoja:

Kuva ja satu
Työpajassa taidetta lähestytään sadutusmenetelmää hyödyntäen tarinoiden välityksellä. Miten kuvasta tulee satu ja sadusta uusi kuva? Työvälineinä käytetään lyijykyniä, puuvärejä sekä öljyliituja.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko 10 osallistujaa
Hinta 100 € / ryhmä (sis. työpaja ja opastus) + pääsylipun hinta

Grafiikkaa
Työpajan aluksi tutustutaan Eero Järnefeltin grafiikantöihin ja kokeillaan itse taidegrafiikkaa yksinkertaisella kohopainomenetelmällä. Pajassa edetään painolaatan suunnittelusta vedosukseen. Miten kuvan tunnelma muuttuu, jos vedostetaan eri värillä? Grafiikkatyön aihe voidaan etsiä esillä olevasta näyttelystä. Työpaja soveltuu kaiken ikäisille.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko 10 osallistujaa
Hinta 150 € / ryhmä (sis. työpaja ja opastus) + pääsylipun hinta

Mosaiikkityöpaja
Työpaja alkaa lyhyellä opastuksella näyttelyyn, jonka jälkeen toteutetaan oma mosaiikkitaulu kiviä, keramiikan palasia ja lasihelmiä hyödyntäen. Inspiraatiota voi hakea esillä olevan näyttelyn teoksista.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko 10 osallistujaa
Hinta 150 € / ryhmä (sis. työpaja ja opastus) + pääsylipun hinta

Kehysten kertomaa
Toiminnallisella opastuksella ihmetellään, mitä onkaan jäänyt kuvan reunojen ulkopuolelle ja mitä kuva pitää sisällään. Mitä tapahtuu, jos kuvauksen rajausta muutetaan? Entä miten kuvan kehykset vaikuttavat teokseen?
Kesto 1-1,5 h
Ryhmäkoko 20 osallistujaa
Hinta 100 € / ryhmä (sis. työpaja ja opastus) + pääsylipun hinta

Mielenmaisemani – postikorttityöpaja
Työpajassa pohditaan maisemaa tunteen ja tunnelman ilmaisijana. Samalla kysellään, mikä onkaan maisema ja mielenmaisema. Paja soveltuu kaiken ikäisille. Työskentelyvälineinä ovat akvarellivärit.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko max. 10 osallistujaa
Hinta 150 € / ryhmä (sis. työpaja ja opastus) + pääsylipun hinta

Kerro, kerro kuvastin
Toiminnallisessa työpajassa tutustutaan näyttelyssä esillä oleviin ihmiskuvauksiin ja muotokuviin tarkastelun ja omakohtaisen kokemuksen kautta. Leikkimielisessä muotokuvatyöpajassa työskennellään hiilellä ja väriliiduilla. Kuvastimena toimii oma kosketusaisti. Paja soveltuu kaiken ikäisille.
Kesto 2 h
Ryhmäkoko 10 osallistujaa
Hinta 110 €/ ryhmä (sis. työpaja ja opastus) + pääsylipun hinta

Taideraati!
Työhyvinvointia taidemuseolla. Työporukoilla on mahdollisuus irrottautua työstä hetkeksi hauskan taideraadin parissa. Taideraadissa valitaan näyttelystä oma lempiteos ja esitellään se levyraati-tyyliin.
Hinta on 50 € + pääsyliput , kesto n. 1-2 h.

Syntymäpäiväjuhlat taidemuseolla!
Valitse ryhmällesi sopiva työpaja. Syntymäpäiväjuhliin sisältyy työpaja (n. 1h) + tila noin 10 hengelle. Hinta muodostuu työpajan hinnasta. Omat tarjoilut. Kysy lisää!

Kotoudu kotiseudulle – museopedagoginen ohjelma
Kotoudu kotiseudulle on järvenpääläisen maahanmuuttajan kotiseutukotoutumisen ja suomen kielen oppimisen tueksi kehitetty museopedagoginen toimintamalli. Ohjelma koostuu viidestä toiminnallisesta kokonaisuudesta, jonka aikana osallistutaan taidepajoihin, tutustutaan Järvenpään kulttuurihistoriaan, museoihin ja julkisiin veistoksiin. Lisätietoja taidemuseo@jarvenpaa.fi

Varmista työpajan saatavuus etukäteen 040 315 3881 tai taidemuseo@jarvenpaa.fi

Aiheeseen liittyviä uutisia

Viimeinen mahdollisuus kokea Lukemisen lumoa Järvenpään taidemuseolla! Näyttely päättyy 29.2.

Jos Lukemisen lumoa -näyttely on kokematta, käsillä ovat nyt viimeiset hetket nähdä se. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden uppoutua taideteoksiin, joiden aiheena on lukeminen ja kirjallisuus.

21.2.2024
Näyttely, Taide, Taidemuseo
Järvenpään taidemuseon vuoden 2024 vaihtuvat näyttelyt on julkaistu!

Järvenpään taidemuseon vuoden 2024 näyttelyissä avataan ovi Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Kokkoseen ja sukelletaan koulujen taiteeseen.

18.12.2023
Ahola, Kulttuuri, Kulttuurihistoria, Museot, Näyttely, Taidemuseo, Tuusulanjärven taiteilijayhteisö, Venny Soldan-Brofeldt
Jaa juttu: