Järvenpään museopalveluiden taideaarteet löytyvät nyt Finnasta

Kuvatiedot: Venny Soldan-Brofeldt, Pikku insinööri, 1898 / Kuvaaja: Matias Uusikylä, Järvenpään taidemuseo

Järvenpään taidemuseon kätköissä on ainutlaatuiset kokoelmat Suomen taiteen kultakauden ajan taidetta. Nyt museon kokoelmia on saatu Finna.fi-palveluun kaikkien saavutettavaksi. 

Järvenpään taidemuseon Finna-projekti käynnistyi keväällä 2022, ja tähän mennessä Finnasta löytyy jo yli 500 teosta vapaasti tutkittavaksi. Kesän aikana Finna.fi-palveluun on saatu tuotua museon merkittävimmät taidekokoelmat Eero Järnefeltin (1863–1937) ja Venny Soldan-Brofeldtin (1863–1945) taidetta. Julkaisutahdissa priorisoidaan Suomen taiteen kultakauden kokoelmia, minkä jälkeen tavoitteena on lisätä Finnaan mm. Järvenpään kaupungin julkisen taiteen kokoelmat sekä valokuvakokoelmat. Kaikki saavat ladata ja käyttää vapaasti Järvenpään taidemuseon Finna-palvelussa julkaisemia kuvia, kunhan kuvien yhteydessä mainitaan tekijän ja teoksen tiedot, Järvenpään taidemuseo sekä valokuvaajan nimi. 

Syksyllä 2022 työstetään opetustarkoitukseen suunniteltuja Finna-Luokkahuonepaketteja, jotka tulevat olemaan niin ikään vapaasti kaikkien käytettävissä. Ensimmäiset luokkahuonemateriaalit keskittyvät Venny Soldan-Brofeldtin taiteeseen ja hänen uraauurtavaan työskentelyynsä lasten ja nuorten kuvataidekasvatuksen saralla. Syksyllä alkaa myös kokoelmien vieminen Europeana-palveluun, joka mahdollistaa taideteosten selailun ympäri Eurooppaa.  

Järvenpään taidemuseon Finna-projektia on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö. Projektin tavoitteena on tuoda Järvenpään taidemuseon taide- ja kulttuurihistoriallisesti merkittävät aineistot mahdollisimman laajasti saavutettavaksi.  

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Lisäksi Finna kehittää yhdessä asiakasorganisaatioidensa kanssa ilmaista alustaa, jolla eri toimijat voivat luoda oman hakupalvelun tai esimerkiksi verkkokirjaston. 

Lisätietoja projektista ja aineistojen käytöstä: taidemuseo@jarvenpaa.fi tai +358 40 3153881. 

Surffaa osoitteeseen https://jarvenpaantaidemuseo.finna.fi/ ja sukella ihanien taideteosten maailmaan! 

Jaa juttu:
Footer is loading...