Elämää ja taidetta Riihitien ateljeerivitalossa -näyttely on avautunut Järvenpään taidemuseolla.

Kirmo Mikkola, Järvenpään ateljeerivitalo, 1967. Kuva: Arkkitehtuurimuseo

Järvenpään taidemuseolla on avautunut uusi näyttely Elämää ja taidetta Riihitien ateljeerivitalossa. Näyttelyn taiteilijoita yhdistää talo, Järvenpään Riihitielle vuonna 1967 valmistunut ateljeerivitalo, jonka suunnitteli Kirmo Mikkola.

Ateljeerivitalossa on asunut 1960-luvulta eteenpäin Suomen eturivin taiteilijoita ja rakennus on kiinnostava esimerkki modernista taiteilijakodista. Näyttelyssä nähdään taideteoksia yhdeksältä talossa asuneelta taiteilijalta 1960-luvulta tähän päivään saakka. Mukana ovat Tor Arne, Soile Apajalahti, Hannu Hyrske, Outi Ikkala, Seppo Kärkkäinen, Kristiina Louhi, Anna-Maria Osipow, Paul Osipow ja Antti Vuori.

Näyttely esittelee talon arkkitehtuuria ja siellä syntynyttä taidetta: maalauksia, veistoksia, keramiikkaa, grafiikkaa ja kuvitustaidetta. Lasten toiminnallinen tila herättää Kristiina Louhen Aino- ja Tomppa -kirjat henkiin.

Lisätietoa ja näyttelyn tapahtumat www.jarvenpaantaidemuseo.fi

JÄRVENPÄÄN TAIDEMUSEO
Kirjastokatu 8, 04400 Järvenpää